İklimin Ayak İzleri Seminerleri - 6 (Suyun ve Ormanın Ayak İzi)

07 Şubat 2020 - 15 Mart 2020

Kadıköy Belediyesi

Tarih: 14 Mart 2020 Cumartesi

Saat: 12:00 - 15:00

Yer: Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) Rasimpaşa, Duatepe Sk. No:61, 34716 Kadıköy/İstanbul

İçerik Bilgisi: Sürdürülebilir ekosistem içerisinde kentlerde ki ormanların ve su havzalarının varlıkları önem taşımaktadır. Kent yaşamında ki uygulamalar, insan baskısı, iklim değişikliğinin yarattığı etkiler orman varlıklarının ve su havzalarının üzerinde oluşturduğu olumsuzluklar tüm ekosistem içerisindeki canlı varlıkları da tehdit etmektedir.

Prof. Dr. Ünal AKKEMİK, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şube Başkanı “İstanbul’da Orman Varlığı, Ekosistem ve Bitki Çeşitliliği; Mevcut Durum ve Önlemler” konusunu;
Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY, İstanbul Üniversitesi Orman Fak. Öğretim Üyesi  “İklim, Orman, Su ve İnsan Etkileşimleri“ konularını içeren seminerimizde; Orman alanlarını nasıl koruyacağız? Orman alanlarına yapılacak olan projelerin etkisi ne olacak? Su havzalarının azalması ne gibi sorunlara neden olacak? Kirleticilerin ekosistem içerisinde ki olumsuz etkileri nelerdir? Birey olarak ormanları ve su alanlarını nasıl koruyabiliriz, neler yapmalıyız? gibi birçok sorunun yanıtını konuşacağız.

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri tarafından düzenlenen İklimin Ayak İzleri Seminerleri’nin altıncısı olan ‘’Suyun ve Ormanın Ayak İzi’’ seminerine tüm iklim ve çevre dostlarını bekliyoruz.

Kayıt için TIKLAYINIZ!

Program Akışı

12:00 - 12:30: Kayıt

12:30 - 12:35: Açılış Konuşması