İklimin Ayak İzleri Seminerleri - 5 (Yeşil Binaların Ayak İzi)

01 Şubat 2020 - 01 Şubat 2020

Kadıköy Belediyesi

Tarih01 Şubat 2020 Cumartesi

Saat14:00 – 16:00

YerTasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) Rasimpaşa, Duatepe Sk. No:61, 34716 Kadıköy/İstanbul

İçerik Bilgisi: İklim krizinin önemli nedenlerinden olan binalar ve şehirler; başlıca sera gazlarından olan karbondioksitin, tüketilen suyun, atıkların ve kullanılan enerjinin en fazla olduğu alanlardır.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Genel Sekreteri Engin IŞILTAN’ın “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Yeşil Binalar Sistemleri”ni ve Demir Enerji Danışmanlık, Bina Başkanı Beril ALPAGUT KİSHALI'nın “Enerji Verimli Binalar ve Avrupa Birliği Ekseninde Pozitif Enerji Yerleşimler”i anlatılacağı seminerde; kendine yeten sürdürülebilir, yeni nesil enerji verimli yeşil binaların ekosistemdeki rolü nedir? Yeşil binalar nasıl sertifikalandırılıyor? Binalarda kullanılan malzemeler çevre dostu mu? Enerji verimli yeşil binalar iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya nasıl etkileyecek? Enerji kimlik belgesi nedir? Sorularına da yanıt bulacağız.

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri tarafından düzenlenen İklimin Ayak İzleri Seminerleri’nin beşincisi olan “YEŞİL BİNALARIN AYAK İZİ” seminerine tüm iklim ve çevre dostlarını bekliyoruz.

Kayıt için TIKLAYINIZ!

Program Akışı

13:30 - 14:00Kayıt

14:00 - 14:05: Açılış Konuşması