İklimin Ayak İzleri Seminerleri - 3 (Kentlerde İklim Değişikliği ve Kentsel Isı Adaları)

07 Aralık 2019 - 07 Aralık 2019

Kadıköy Belediyesi

Tarih07 Aralık 2019 Cumartesi

Saat14:00 – 16:00

YerKozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu

Başvuru için TIKLAYINIZ!

İçerik Bilgisi: İklim değişikliğinin kent yaşamı üzerindeki olumsuz etkilerinden biri olan kentsel ısı adası etkisinin bir sonucu olan sıcaklık artışları kentlerde özellikle kırılgan nüfusu (hasta, yaşlı ve çocuklar) olumsuz yönde etkilemektedir.

Peki bu sıcaklıkların asıl kaynağı nedir? Topraksızlaşmanın kent yüzeyinde etkisi bizi neden bu kadar etkiliyor? Isı Adası nedir? İstanbul’un kliması olan Kuzey Ormanlarının yok olması ve 3. Havalimanı’nın yaratacağı ekolojik etkiler neler? Kent ekolojisine uygun iklim değişikliği etkilerini azaltacak bitkiler nelerdir? Birey olarak neler yapabiliriz? gibi soruların yanıtlarını ele alıyoruz, birlikte paylaşıp birlikte öğreniyoruz.

Tüm iklim dostlarını Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri tarafından düzenlenen “KENTLERDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİLERİ VE KENTSEL ISI ADALARI” seminerine ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Program Akışı

13:30 - 14:00Kayıt

14:00 - 14:05: Açılış Konuşması

Işık BAŞTUĞ, Moderatör / Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Koordinatörü

14:05 - 15:00İklim Değişikliği ve İstanbul Havalimanının Yaratacağı Isı Adası Üzerine Ekolojik Değerlendirmeler

Prof. Dr. M. Doğan KANTARCI, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji ABD (EM) Öğretim Üyesi

15:15 - 16:00İklim Değişikliği Kent Ekolojisini Nasıl Etkiliyor?

Doç. Dr. Çiğdem COŞKUN HEPCAN / Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

16:00 - 16:15: Soru-Cevap