GETİR BOŞ CAM ŞİŞEYİ KURTAR GELECEĞİ
İlçemizde "Cam Yeniden Cam Projesi" kapsamında 314 noktada bulunan "cam kumbaraları" ile vatandaşlar cam şişeleri çöp yerine bu kumbaralara atıyor; böylelikle geri dönüşüme katkı sağlanmış oluyor.

22 Ekim 2015 Perşembe günü Erenköy Semt Pazarı'nda Anadolu Cam ortaklığı ile kurulan stantta "GETİR BOŞ CAM ŞİŞEYİ KURTAR GELECEĞİ" sloganıyla vatandaşlarımıza camın geri dönüşümü hakkında bilgi verildi. Pazara gelen mahalleli standımızda dağıtılan içeceklere ait şişeleri ve yanında getirdiği boş cam şişeleri cam kırıcı ile kırarak geri dönüşüme katkı sağladı.

"AVRUPA'DAKİ ORANI YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

"Cam Yeniden Cam" projesi hakkında bilgi veren Şişe Cam Çevre Uzmanı Kübra Eriçyay, "Bu proje Türkiye'deki cam geri dönüşümünü arttırmaya yönelik bir projedir. Amacımız 2020 yılına kadar Avrupa'daki yüzde 70 olan cam geri dönüşüm oranını yakalayabilmektir. Ayrıca bugün Kadıköy Belediyesi ile ortaklaşa bir pazar aktivitesi düzenledik. Bu aktiviteyle ev hanımlarının cam geri dönüşüm noktasında bilincinin artmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"HEDEF KİTLEMİZ EV HANIMLARI"

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule SÜMER ise, "Burada hedef kitlemiz ev hanımları. Evde geri dönüşebilen malzemeleri ayrıştıranlar hanımlar. O yüzden onlara yönelikbir proje hazırladık. Kadıköy'de 314 noktada cam kumbarası var. Bu etkinlikten sonra kendilerine Erenköy'deki cam kumbaralarını gösteren bir harita veriyoruz. Burada deneyimledikleri olayı kendi evlerinde devam ettirecekler" dedi.

GEL VATANDAŞ GEL HAYATA CAM KATMAYA GEL!

Anasayfa | Mevzuat | Atık Kutum Nerde | Ambalaj Atıkları | Bitkisel Atık Yağları | Atık Pil ve Akümülatör | Genel Atık Yönetimi | Projelerimiz | Arşiv
Bilinçlendirme Çalışmaları | İklim Değişikliği | 360° Turlar | Faydalı Linkler | İletişim